dilluns, 12 de gener del 2009

El Pati.


Avui he tornat a Valls, i hi he tret algunes conclusions interessants.
La primera és el fet curiós que he estat molt més temps fent cua a la caixa on havia de fer una gestió que en el viatge de Reus a Valls. Val a dir que hi he anat amb moto, la qual cosa el fa més breu, el viatge, però, de tota manera...
L'altra és que, després, he anat a Tarragona, i he comprovat que es triga molt més d'anar a Tarragona que a Reus, des de Valls. I estic segur que amb cotxe encara hi ha d'haver més diferència, perquè he fet alguns avançaments en llocs on amb el cotxe és impossible. No cal dir que la conclusió és clara; la carretera de Tarragona és una m.
He estat una bona estona al Pati -llegeixo sovint incorrectament: La Plaça del Pati, però se'n diu el Pati, sols-.
Què voleu que us digui, a mi m'agrada, és molt més peatonal, molt més humà. Quasi no veus cap cotxe que et destorbi, com quan era petit.
Trobo a faltar la típica font de les petixines, on tots ens fèiem la foto de la comunió, era un ritual obligat, ara on es fan, les fotos de comunió?
Veig que l'estàtua del casteller segueix en un lloc ben visible i tal i com es mereix, ja que també és una peça imprescindible de la nostra memòria, a més de molt maca.
En canvi, la noia de la font quasi que no es veu, l'han posat en un lloc massa amagat, no?
De tota manera, avui el que més es veia era els mossos, que hi tenen una exposició muntada, fet que ha impossibilitat fer una foto de tot l'espai amb perspectiva global.
Em diuen que a la nit és poc il·luminat, no ho puc comprovar, però el que sí que puc comprovar, repeteixo, és que de dia m'agrada. Ara, el que sí que sap greu, molt greu, és la diferència dels arbres. Aquests que hi ha ara són bonsais, comparats amb el que hi havia abans de l'aparcament...en fi!
Perdoneu la mala qualitat de la foto, és feta amb el mòbil.

2 comentaris:

Lau ha dit...

I la font que hi havia al Pati on és?

Si no tinc mal entès era un present dels vallencs residents a Barcelona

Màrius ha dit...

Hi és, però en un lloc més discret, li vaig fer una foto, però he volgut penjar la del casteller perquè m'agradava més. Un altre dia penjo la de la font.